Vaccinul împotriva coronavirus, gata în vară. Cercetători din Israel: „Pastila va proteja persoanele care nu au fost afectate de Covid-19”

Mai mulți cercetători din Israel au anunțat că încep să testeze un vaccin special creat împotriva coronavirus. Acesta ar putea fi folosit din această vară și va fi administrat pe cale orală. Potrivit echipei de medici, vaccinul a fost realizat mai degrabă pentru a proteja persoanele care nu au fost afectate de coronavirus.

Medicul Chen Katz explică faptul că vaccinul creat de israelieni poate fi administrat atât adulţilor cât şi copiilor şi ar putea fi gata în doar câteva luni. Va intra în testare în luna aprilie, anunţă cercetătorii, potrivit Antena 3.

„În această perioadă, suntem în etapele finale ale ajustării tehnologiei noastre la noile secvenţe ale actualului coronavirus, însă tehnologia rămâne aceeaşi. Este foarte probabil ca să fie găsită o soluţie ca vaccinul să fie disponibil pe piaţă din vară, mai ales în contextul actual. Vaccinul a fost realizat mai degrabă pentru a proteja persoanele care nu au fost afectate de coronavirus”, susțin specialiștii israelieni.

Vaccinul dezvoltat timp de patru ani, adaptat pentru coronavirus

Oamenii de ştiinţă au lucrat timp de patru ani la dezvoltarea unui vaccin pentru mai multe tipuri de virusuri. Acum tratamentul a fost adaptat pentru coronavirus. Vaccinul ar putea transforma boala într-o răceală uşoară, în funcţie de gravitatea cazului, spun medicii, mai scrie sursa citată.

Pentru că vaccinul la care lucrează cecetătorii din Israel este unul oral, acesta va da mai puţine reacţii adverse decât unul injectabil, mai spun experţii.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x