/VIDEO/ În municipiul Bălți ar putea fi construit un complex sportiv. Președintele Comitetului Național Olimpic a întreprins o vizită de lucru în oraș

Municipiul Bălți ar putea avea un complex sportiv multifuncțional. Despre asta a anunțat președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolai Juravschi, care a avut astăzi, 18 ianuarie, o ședință de lucru cu edilul orașului, Nicolai Grigorișin.  

Nicolai Juravschi a ținut să menționeze că tinerii care vor să practice orice tip de sport trebuie să aibă condițiile necesare și să fie susținuți îndeosebi de autoritățile locale.

NICOLAI JURAVSCHI, președintele Comitetului Național Olimpic: „Din municipiul Bălți avem acum patru președinți de federație, care-s președinți de federație naționale olimpice. Este vorba despre președintele Federației de baschet, președintele Federației de hipism, președintele Federației de tir și de Sambo. Este clar că noi suntem foarte bucuroși că din municipiul Bălți avem mulți membri ai lotului olimpic. Intenția de a dezvolta sportul anume în municipiul Bălți se observă și acum o avem o inițiativă, și din partea administrației, a domnului Grigorișin, și din partea noastră, ca să susținem prin intermediul Comitetului Internațional și Federațiilor Internaționale, să îmbunătățim baza materială.”

Chiar dacă nu există încă un proiect și nici cât va costa lucrările de construcție a unui complex sportiv la Bălți, Nicolai Grigorișin, crede că dacă vor exista condiții bune pentru practicarea sportului în oraș, tinerii vor fi motivați să ducă un mod sănătos de viață.

NICOLAI GRIGORIȘIN, primar de Bălți: „Noi am discutat că împreună am putea să ne adresăm la Federația Internațională de Baschet pentru ca ei să gândească asupra construcției unui teren de baschet. Avem rezultate foarte frumoase a echipei de barchet și al Școlii Nr. 1. Împreună noi vom construi un complex sportiv de care avem nevoie.”

Deocamdată, potrivit autorităților în municipiul Bălți nu există niciun teren de sport care să aparțină autorităților locale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *