Un copil răpit de babysitter în Belgia a fost găsit mort în Olanda. Răpitorul fusese condamnat în trecut pentru o faptă similară

Trupul unui băiat belgian în vârstă de patru ani care a dispărut săptămâna trecută a fost găsit în Olanda, informează digi24.ro.

Cu câteva ore înainte, poliția olandeză lansase o alertă privind răpirea lui Dean Verberckmoes. Copilul fusese dat dispărut de familia lui, după ce babysitter-ul trebuia să-l lase acasă la bunici, însă nu l-a mai adus.

Poliția olandeză a anunțat că a reținut un cetățean belgian în vârstă de 34 de ani în acest caz. Suspectul, indentificat drept Dave De K, a fost arestat în orașul olandez Meerkerk, la 120 de kilometri de locul în care a fost găsit trupul copilului răpit.

Potrivit procurorilor belgieni, Dave De K a fost condamnat în trecut la 10 ani de închisoare pentru abuzarea unui băiat în vârstă de 2 ani, care a murit ulterior. Sentința a fost ispășită în decembrie 2018.

Suspectul a fost văzut ultima dată alături de copil în ziua de miercuri, în orașul belgian Sint Niklaas.

Mama lui Dean Verberckmoes a făcut un apel public pentru întoarcerea nevătămată a copilului său. Ea a declarat pentru televiziunea belgiană că Dave de K avea grijă în mod regulat de copiii ei. “Când Dave avea grijă de ei, spuneau mereu că se jucau și pierdeau timpul”, a spus mama victimei.

O operațiune uriașă de căutare a fost lansată în Olanda după ce autoritățile au fost avertizate că este posibil ca cei doi să fi trecut granița din Belgia.

Trupul copilului a fost descoperit noaptea trecută pe Neeltje Jans, o insulă artificială în provincia Zeeland. Un comunicat al poliției olandeze a anunțat că un elicopter era folosit în operațiune, iar polițiștii descoperiseră un “posibil loc al crimei”. În jurul orei locale 22 a fost găsit trupul unui copil, se arată în comunicat.

Într-un mesaj postat pe Twitter, poliția olandeză a confirmat că a fost găsit trupul copilului dat dispărut.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *