/VIDEO/ Un camion burdușit cu daruri din Bistrița-Năsăud a ajuns în raionul Glodeni. Elevii claselor I-a și a II-a au primit daruri de 50 de mii de euro

Sărbătorile de iarnă s-au terminat, dar nu și magia. Toți elevii din clasele a întâia și a doua din raionul Glodeni au primit astăzi cadouri, ajunse tocmai din Germania. Camionul de Crăciun, burdușit cu cadouri a ajuns la Glodeni datorită colaborării Consiliului Raional Glodeni și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, România. Darurile, în valoare de 50 de mii de euro au fost împărțite în toate școlile din raion.

Din cauza pandemiei, directorii din toate instituțiile de învățământ din raion au primit cutiile pentru fiecare elev din școală.

EVGHENIA SEMAC, directorul Școlii Primare din Fundurii Noi: „Fiecărui copil îi este plăcut să primească daruri în timpul sărbătorilor. Le mulțumesc mult autorităților din România, ele nu ne lasă niciodată fără atenție”.

IRINA CECHINĂ, directorul Gimnaziului Cobani: „Eu cred că sunt foarte importante fiindcă copiii iubesc foarte mult și nu contează că e mare cadoul sau că e mic, ei iubesc foarte mult și surprizele. Cred că pentru ei este mai importantă acea atmosferă de spirit a bunătății”.

GALINA INTENDENT, directorul Gimaziului „Fundurii Vechi”: „În primul rând pentru copil este bucurie. El nu înțelege. Și cum a spus domnul, face foarte mult partea sufletească. Nu importă cât face acest cadou. Mai mult cu suflet se face și ar fi bine să ne învățăm să facem și noi o bunătate”.

Excepție a făcut doar gimnaziul din satul Ustia, care nu a avut posibilitatea să vină la centrul raional. Așa că aici, copii au primit darurile direct de la președintele raionului și deputatul român. Deși sunt pline cu de toate, jucăriiile și dulciurile au fost cele mai așteptate de copiii.

„Te bucuri de cadou?

-Da.

-Ce vrei să fie în cadou?

– O păpușă și bomboane”.

„Sunt foarte fericită și mă bucur că am primit acest cadou. Ce crezi că ai în Cadou? Jucării și dulciuri.

„Ce emoții ai? –  De bucurie. De ce? Pentru că am primit un cadou. Ce crezi că ai în cadou? Păpuși, creioane și cărți de colorat.

În acest an au fost repartizate în jur de 1000 de cadouri, mai puține decât în anii precedenți. Deputatul Ivan Bogdan, speră însă că anul viitor numărul acestora se va dubla sau chiar tripla.

IVAN BOGDAN, deputat în Parlamentul României: „Județul Bistrița-Năsăud împreună cu toate OAT-urile și Primăriile s-a înfrățit cu raionul Glodeni și cu toate primăriile din raion. Tot atunci, în acea perioadă am început și acest proiect minunat, de suflet, împreună cu partenerii din Germania. O parte ajungeau în Bistrița-Năsăud, la copilașii noștri, am decis ca în fiecare an să ajungă la frații noștri din Glodeni. Este vorba despre umanitate, Este vorba despre românism și este vorba despre prețuirea pe care o purtăm fraților noștri de peste Prut”.

Președintele Raionul Glodeni a ținut să mulțumească colegilor din România pentru darurile primite, dar și pentru colaborarea fructuasă.

ION COJOCARI, președintele raionului Glodeni: „Pe parcursul  ai multor ani a devenit o tradiție ca în ajunul sau în preajma sărbătorilor de iarnă, împreună cu Asociația Obștească sin județul Bistrița-Năsăud, „Tășuleasa Social”, cu Partenerii noștri din consiliul județean Bistrița-Năsăud să aducem și să împărțim bucurie copiilor din raionul Glodeni. Au fost și ani când am avut și trei și patru mii de cadouri, au fost ani când au ajuns mai puține cadouri, la fel ca în acest an, dar noi mereu suntem bucuroși de ceea ce ni se dă, deoarece putem să aducem zâmbetul pe fața copiilor din raionul Glodeni”. 

Camionul de Crăciun ajunge la Glodeni pentru al patrulea an. Anul trecut, din cauza pandemiei acesta nu a ajuns în Republica Moldova.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *