/VIDEO/ Locuitorii cartierului șase din municipiul Bălți sunt atacați și mușcați de maidanezi

Își petrec copii la școală, pentru ca aceștia să nu fie atacați de câini. Locuitorii cartierului șase din municipiul Bălți se plâng că sunt mușcați de maidanezi chiar în plină zi. De cele mai multe ori, animalele se adună lângă tomberoanele de gunoi, care sunt amplasate la marginea drumului.

Cristina Priseajniuc a fost atacată de un câine în timp ce se deplasa spre stație. Femeia spune că s-a speriat, dar și mai mult îi este frică pentru copilul ei, pe care deja trebuie să îl însoțească până la școală.     

„Miercuri în jurul orei 9.00, mă duceam înspre oprire la cartierul șase. Mergând cu mâinile în buzunar, din spate m-a atacat un câine, fără a hârâi, al bate, a lătra, nimic m-a mușcat de picior. Îmi e frică pentru că eu permit copilului să ducă la școală, să vie, asta e cea mai mare frică că eu nu pot permite copilului să plece acum singur la școală. Nu pot permite copilului să iasă la un teren de joacă, asta e cea mai mare indignare care o am.”

Și copilul Anei Gnatiuc a fost mușcat de un câine în timp ce se întorcea spre casă de la ore.

„Problema câinilor trebuie rezolvată, pentru că copii vin de la școală și îi mușcă. Copilul meu a venit ieri acasă mușcat. A fost mușcat de picior, e vânăt. Dacă cineva rezolvă, vă rugăm mai repede.”

Oamenii spun că maidanezii din zonă sunt agresivi și atacă atât copii cât și maturii.

„Atacă și copii și maturi. Chiar nu-i nimeni să ia măsuri cu acești câini vagabonzi. Nouă ne e frică să lăsăm copii să se ducă singuri la școală. Noi îi ducem, noi îi aducem. Asta nu e normal.”

O situație de ieri. Copilul venea de la școală. Pantalonii rupți, l-au atacat câinii, chiar aici pe teren. Animalele sunt animale, dar trebuie ceva de întreprins, pentru că e periculos să lași copii singuri, e periculos, eu de exemplu mă tem, vine de la școală și întâlnesc copilul.”

„12 câini, eu abia am trecut, pe acolo am trecut, am trecut ca să nu sară pe mine acei câini.”

„Sunt foarte mulți, nu că sunt mulți, sunt foarte mulți. Noi ieșim în partea aceasta să ducem gunoiul, de la scară cum ieșim ne urmăresc până încolo. Și ei vin așa încetișor, nici nu latră ca să îl vezi că e în urma ta, mai ales dacă e seară, chir și copii îți e frică să îi lași să ducă gunoiul.”

Administratorul Centrului pentru Adăpost din Bălți, Vitalie Savciuc, spune că este la curent cu situația creată și de câteva zile angajații azilului prind maidanezii agresivi.  

„Am văzut în rețelele de socializare că este o problemă cu câinii maidanezi la cartierul șase. Au fost preluate sunete de la cetățeni care spuneau că sunt maidanezii. În două trei zile au fost capturați, 6-7 câini care au fost aduși la centrul de adăpost. Situațiile acestea cu agresivitatea animalelor sunt monitorizate de noi, și sunt luate măsuri.”

La moment, în adăpostul pentru câini din Bălți sunt peste 420 de animale, în timp ce pe străzile orașului hoinăresc peste cinci mii de maidanezi. Aproximativ 600 de oameni cad victimele câinilor fără stăpân în fiecare an.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

3 thoughts on “/VIDEO/ Locuitorii cartierului șase din municipiul Bălți sunt atacați și mușcați de maidanezi

 • Pingback: VIDEO Maidanezii, spaima locuitorilor unui cartier din Bălți! Oamenii sunt atacați și mușcați de câini - Realitatea.md

 • 25.01.2022 la 13:55
  Permalink

  Unde sunt ”marii eroi” care vin in apararea ciinilor vagabonzi ?
  Nu sunt adeptul agresiei, dar ar fi bine să fărîme fundurile la careva din demnitari , sau din apărătorii cînilor, poate le va veni mintea la cap și se vor lua măsuri concrete pentru a scăpa orașul de mizeria aceasta.
  În secolul 21 copiii se tem să meargă pe străzile orașului natal.

  Răspunde
 • 25.01.2022 la 13:55
  Permalink

  Un sfat pentru victime și pentru toții locuitorii orașului : adunați documentele, angajați avocat și acționați Primăria în judecată. Cheltuielile pentru avocat oricum o să le plătească ulterior Primăria în frunte cu cei care nu fac nimic penrtru a apăra cetățenii de acești cîini. Inclusiv cheltuielile pentru tratament și dauna morală.
  Numai așa îi vom face pe demnitari să muncească. Obligați și sancționați prin judecată.
  Succese și sănătate tuturor

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *