Cinci persoane au fost salvate de pompieri dintr-un incendiu produs la Edineț

Cinci persoane au fost salvate de pompieri dintr-un incendiu produs în dimineața zilei de astăzi, 22 ianuarie, într-un bloc de locuit de pe strada Șoseaua Bucovinei 19/4 din orașul Edineț.

Potrivit informațiilor preliminare, scara unui bloc de locuit a fost inundată cu fum, după ce un apartament de la etajul 4 a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit două echipe de pompieri. Ajunși la destinație, salvatorii au stabilit că în apartamentul unde a izbucnit arderea se aflau două persoane, iar alte trei persoane de la etajele superioare nu reușeau să iasă, întrucât fumul dens a inundat toată scară și aceștia riscau să se intoxice.

Pompierii au salvat cele cinci persoane în mod de urgență reușind să le predea serviciului medical. Persoanele au primit îngrijiri medicale fără de a fi nevoie spitalizarea acestora. La moment viața oamenilor este înafara oricărui pericol.

Mergând în recunoaștere salvatorii au mai evacuat alte 14 persoane de la etajele superioare a blocului pentru ca aceștia să nu inhaleze produse nocive. În urma incendiului au fost afectate bunuri materiale din interiorul unei bucătării cu suprafața de 6 metri pătrați, fără ca incendiul să obțină răspândire. Arderea a fost complet lichidată la ora 8:13. Circumstanțele și cauza de producere a incendiului urmează a fi stabilite.

Potrivit IGSU, în ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 73 situații de risc.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *