Cum a fost instituit regimul de carantină în orașul Soroca

Municipiul Soroca a intrat oficial în carantină aseară la ora 21.00. Deocamdată regimul de carantină este instituit pe un termen de 14 zile, după care se va decide în funcție de situația îmbolnăvirilor.

În orașul Soroca au fost detașați 35 de carabinieri și ostași, totodată, sunt create două filtre principale și patru secundare la ieșirile din municipiu. Unele străzi de acces spre oraș vor fi blocate cu paliere de beton.

Intrarea și ieșirea din localitate este permisă doar persoanelor care desfășoară activități de asigurare a orașului cu servicii poștale, bancare și produse alimentare, farmaceutice, sanitaro-igienice. Transportul a fost sistat cu excepția celui de tranzit și celui care asigură vitalitatea localității. Iar asistenții și lucrătorii sociali vor asigura livrarea produselor de prima necesitate persoanelor social-defavorizate din localitate, cu respectarea măsurilor de protecție individuală.

Decizia de a institui orașul Soroca în carantină a fost luată de către Comisia Situații Excepționale, după ce în municipiu au fost depistate 22 cazuri de COVID-19.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x