Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 s-a mărit cu 82 de cazuri noi

Record nou în R. Moldova: 82 de infectați, diagnosticați într-o zi. Asta după ce au fost prelevate 332 de probe. Este cel mai mare număr de infectați raportați oficial într-o zi de la începerea epidemiei.

Astfel, la ziua de astăzi au fost confirmate deja 505 de cazuri de coronavirus.

Potrivit ministrei sănătății, 5 cazuri sunt de import, și anume din: Franța-2, Marea Britanie-1, Ucraina-1, iar un caz statutul se determină, iar alte 77 sunt locale: Chișinău, Soroca, Ștefan Vodă, Fălești, Cahul, Bălți, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Orhei, Strășeni, Telenești și stânga Nistrului.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că toate persoanele sunt spitalizate și beneficiază de asistența medicală necesară.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent,în Republica Moldova au fost înregistrate deja 6 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 (2 aprilie 2020, ora 17.30)

Declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 (2 aprilie 2020, ora 17.30)

Опубликовано Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova Четверг, 2 апреля 2020 г.

Despre cel de-al șaselea deces s-ar fi aflat azi. Este vorba despre o femeie din satul Crocmaz, raionul Ștefan-Vodă, care a decedat în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie din cauza complicațiilor provocate de temutul virus. Deși victima s-a stins după ce a fost testată pozitiv pentru COVID-19, autoritățile au evitat să facă public acest caz.

Primarul din Crocmaz, Ion Veleșco, a declarat pentru DESCHIDE.MD că femeia a fost externată din Spitalul din Ștefan-Vodă, chiar dacă avea simptome de coronavirus. Ajunsă acasă aceasta a chemat din nou ambulanța și a fost dusă la spitalul din Căușeni, unde a fost testată pozitiv la COVID-19.

„Eu personal am vorbit cu dumneaie. După ce a fost externată din spitalul din Ștefan Vodă ea a ajuns acasă la poartă și se simțea foarte rău. A chemat ambulanța și a fost dusă la spitalul din Căușeni. Acolo a fost testată pozitiv pentru COVID-19, iar noaptea a murit. Ieri a fost înmormântată, iar cei 10 oameni care au fost la cimitir sunt în carantină. Mă întrebați de ce a fost trimisă acasă dacă era bolnavă, aceasta e atitudinea medicilor”, a spus primarul din sat reporterilor de la portalul deschide.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x