Maternitatea din Soroca și-a sistat activitatea din cauza COVID-19

Maternitatea din Soroca și-a sistat activitatea. Gravidele din acest raion vor putea naște la spitalele din Florești sau Chișinău. Informația a fost confirmată pentru observatorul de Aliona Vovc, asistenta superioară de la maternitate.

Potrivit Alionei Vovc mai mulți medici din cadrul Spitalului Raional Soroca sunt în carantină fiind suspectați de coronavirus.

„La noi situația nu este tare bună fiindcă trei medici stau acasă în carantină, iar medicul care este astăzi de serviciu și-a făcut roentgenografia și are pneumonie. Așteptăm săptămâna viitoare să facem toți testele. Toate mamele și copiii au fost externați, nu mai este nimeni la maternitate. Sperăm să fie bine” a declarat Aliona Vovc. 

Șeful secţiei de maternitate din cadrul Spitalului Raional Soroca, Igor Babără a spus că gravidele vor fi internate la spitalele din Florești sau Chișinău până când secția nu-și va relua activitatea.

„ Maternitatea din Florești a dat acordul să primească femeile din Soroca, iar cele care sunt cu suspecție la infectare vor naște la maternitatea nr.2  din Chișinău. De la noi din secție până acum nu a fost testat nimeni, dar astăzi două dintre colaboratoarele noastre este posibil să fie testate și internate. Eu sunt în carantină de alaltăieri, fiindcă soția mea care este medic anesteziolog, a fost depistată cu Covid – 19” a spus Babără.

Amintim că ieri, ministerul Sănătății a anunțat că 27 de lucrători medicali de la Spitalul Raional Soroca au fost depistați cu coronavirus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x