Alarmant. Încă 161 de cazuri de infectare cu Covid-19

La ziua de azi, 4 aprilie curent, în Republica Moldova au fost înregistrate încă 161 cazuri noi confirmate de COVID-19, dintre care 11 cazuri de import în 6 țări și 150 cazuri locale. Potrivit oficialilor, au fost prelevate 681 de teste.

Astfel, bilanțul total al persoanelor infectate ajunge la 752. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu.

„Astăzi avem un record de infectați – 161 de persoane confirmate din 681 de probe prelevate. Din cele 161 confirmate astăzi, 11 cazuri de import în 6 țări și 150 cazuri locale. Numai astăzi la Soroca au fost depistate 42 de cazuri, iar la Ștefan Vodă – 30 de cazuri. Sunt foarte multe cazuri în aceste 2 zone. Per total, în cele două raioane avem 226 de cazuri, ce reprezintă o treime de cazuri, iar în Chișinău avem 264 de cazuri de infectare”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, sunt încă trei persoane care au decedat de Covid-19. Informația fost confirmată de către prim-ministrul Ion Chicu.

„Din păcate astăzi sunt înregistrate și 3 decese. Unul de 27 de ani din Tiraspol, o doamnă din Chișinău în vârstă de 65 de ani și altă doamnă de 57 de ani. Totalul peroanelor decedate atât pe malul drept și stâng al Nistrului sunt 12 persoane la ziua de astăzi”, a declarat Chicu.

Tânăra de 27 de ani din regiunea transnistreană a decedat de coronavirus. Potrivit Novostipmr.com, ieri, a fost confirmat de Ministerul Sănătății că aceasta era infectată cu Covid-19.

Presa din regiune scrie că aceasta se afla în stare gravă, având insuficiență renală și pneumonie bilaterală.

În același timp, autoritățile au anunțat că s-a terminat regimul de carantină în satul Sofia. Acesta este însă în vigoare în Orașul Ștefan-Vodă, Soroca, în satul Carahasani și Bălceana.

De asemenea, în cadrul ședinței de astăzi, premierul Ion Chicu a venit cu precizări referitoare la polița de asigurare. Astfel, cei care intră în țară, dar și cei care locuiesc în Moldova și nu sunt asigurați medical, nu vor beneficia de ajutorul de șomaj, până la procurarea acesteia. De asemenea, cei care nu o vor cumpăra, dar se vor infecta cu Covid-19 își vor achita singuri tratamentul și internarea în instituțiile medicale de stat.

Până în acest moment, în total, sunt înregistrate 12 decese, dintre care doi medici. Alte 27 de cazuri sunt tratate. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x