Reacția premierului Chicu la dezvăluirile pacientei din Soroca infectată cu COVID-19

Prim-ministrul Ion Chicu a reacționat la dezvăluirile pacientei din Soroca diagnosticată cu COVID-19, care duminică într-un live pe Facebook a vorbit despre situația din spitalul în care se află.

Premierul s-a arătat indignat de faptul că apar tot mai multe mărturii despre starea precară din instituțiile medicale din țară.

„Nu este sens acum de făcut live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor, petru că da, starea lor este precară, acesta este rezultatul atitudinii noastre față de acest sistem. Am văzut în weekend foarte multe ieșiri în live. O doamnă care arată bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă, da, stimați concetățeni, sistemul medical al R. Moldova este în starea care este.

În unele instituții sunt mai bune condiții, în altele nu sunt chiar bune”, a declarat premierul. 

Cu toate acestea, Chicu a încercat să găsească și o scuză pentru situația creată. Potrivit lui, de situația creată în instituțiile medicale din țară se face vinovat Guvernul anului 2013, dar și pe fosta ministră a Sănătății „care a condus ministerul vara trecută”. 

„Culegem roadele atenției și prioritizării pe care statul Republica Moldova le-a acordat acestui domeniu în 30 de ani, dar în special în ultimii 10 ani. Noi am uitat ce s-a făcut în 2013 de o guvernare care a cedat jumătate din Spitalul Republican unei firme private și ne-a lăsat fără spații”, a spus Chicu în cadrul briefingului de presă susținut după ședința Conducerii de Vârf.

https://www.facebook.com/veronica.suveica/videos/1134959276836764/

În raionul Soroca au fost confirmate 126 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x