Vezi pe ce loc în lume se află sistemul medical din Republica Moldova

Sistemul de sănătate din Republica Moldova ocupă locul 78 în lume din 195 de ţări, depășind astfel, țări precum Macedonia de Nord (locul 90), Ucraina (locul 94), sau Belarus (locul 108).

Potrivit clasamentului Global Health Security Index, sistemul de sănătate din Republica Moldova are un scor mediu de doar 42,9 puncte din 100 posibile.

Scorul este obţinut după analiza unui număr de şase indicatori mari – prevenţie, diagnostic, răspuns medical rapid, capacitate de a trata bolnavi (număr de spitale, paturi), aderarea la normele internaţionale şi riscuri/ vulnerabilităţi.

În clasamentul dat, Rusia ocupă locul 63, România (locul 60), Georgia (locul 42) iar Letonia (locul 17).

Nici o ţară nu a avut un scor de 100 puncte. Statele Unite care este clasificată pe primul loc are un scor de 83,5, iar Marea Britanie – locul 2 are un scor de 77,9 puncte.

Global Health Security Index este un proiect al Nuclear Threat Initiative (NTI) şi Johns Hopkins Center for Health Security (JHU), şi a fost dezvoltat alături de The Economist Intelligence Unit (EIU).

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Moldova, printre primele țări care au efectuat cele mai puține teste la COVID-19 | | Regional
9 months ago

[…] Sistemul de sănătate din Republica Moldova ocupă locul 78 în lume din 195 de ţări, depășind astfel, țări precum Macedonia de Nord (locul 90), Ucraina (locul 94), sau Belarus (locul 108), scrie tvn.md. […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x