/VIDEO/ Pompierii au intervenit la stingerea a 66 incendii de vegetație

În ultimile 24 de ore pompierii au intervenit în 66 cazuri pentru lichidarea incendiilor de vegetație în mai multe localități ale țării.

În nordul Moldovei, de intervenția salvatorilor a fost nevoie în raioanele Rezina, Glodeni, Ocnița dar și în municipiul Bălți.

Totodată, incendii de vegetație s-au mai produs în localitățile: Ialoveni, Strășeni, Nisporeni, Ungheni, Cimișlia, Cahul și Cantemir.

 Astfel, 25 hectare de iarbă uscată au fost mistuite de flăcări în localitatea Lalova raionul Rezina, dar și 25 ha în satul Ialpug din Cimișlia.

În după amiaza zilei de ieri o suprafață extinsă de vegetație uscată a luat foc la Vatra, pe malul lacului de acumulare Ghidighici. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13.00. La fața locului au fost îndreptate patru autospeciale de intervenție. Ajunși, pompierii au stabilit că  arderea a afectat o arie extinsă de vegetație,  iar din cauza rafalelor de vânt, flăcările se răspândeau cu repeziciune. Arderea a fost localizată către ora 17.00. După mai multe ore de intervenție, salvatorii au reușit lichidarea incendiului la ora 20.20. Nimeni nu a avut de suferit.

Circumstanțele, cauza, dar și suprafața afectată urmează a fi stabilite de specialiști.

Conform datelor înregistrate pe parcursul zilei de ieri, în urma incendiilor de vegetație, 219 hectare de teren din toată țară au fost nimicite de flăcări.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare. În condiții de vânt puternic și umiditate redusă focarele se răspândesc rapid pe arii extinse și prezintă pericol pentru sectorul locativ, dar și pentru spațiile forestiere.

Foto/video: dse.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x