În Departamentul de Ftiziopneumologie a Spitalului Clinic Bălți au fost aduși primii bolnavi de COVID-19

19 pacienți cu simptome ale COVID-19 au fost aduși zilele acestea în Departamentul de Ftiziopneumologie a Spitalului Clinic Bălți unde până nu demult au fost tratați bolnavii de tuberculoză. Astăzi la șase dintre ei a fost confirmată prezența virusului și au fost transferați în secția boli infecțioase, iar trei persoane la care nu s-a confirmat boala au fost trimisi acasă, alți zece sunt acum în așteptarea rezultatelor. Informația a fost confirmată de conducerea spitatului din Bălți.

Deschiderea unei noi secții de tratare a bolnavilor de coronavirus a fost luată după ce numărul pacineților a început să crească, iar secția boli infecțioase a instituției curative a devenit neîncăpătoare pentru ei.

Noua secție pentru bolnavii de coronavirus dispune de 40 de locuri. Acolo activează 50 de angajați medicali.

Testele la COVID-19 pentru suspecții din nordul țării se efectuiază la Bălți în cadrul laboratorului Centrului Sănătate Publică din oraș, unde zilnic sunt examinate în jur de 50 de probe.

Astăzi din cele aproximativ 50 de proble prelucrate în cadrul laboratorului, în 27 de cazuri a fost confirmat prezența coronavirusului. În patru dintre bolnavii de COVID- 19 confirmați sunt locuitori ai municipiului Bălți.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x