Situația la frontieră Republica Moldova, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 209 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 418 traversări persoane,  dintre care 749 treceri la frontiera moldo-română, 436 treceri la frontiera cu Ucraina și 233 treceri a frontierei aeriene (rute charter).

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:
PTF Leușeni – 503 traversări persoane;
PTF Aeroport Chișinău – 233 traversări persoane (rute charter);
PTF Tudora – 177 traversări persoane;
PTF Sculeni – 160 traversări persoane;
PTF Otaci –  111 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– cinci persoane au încălcat regimul zonei de frontieră;
– un caz de trafic ilicit de mărfuri;
– o persoană a fost identificată la controlul trecerii frontierei de stat cu consemn.

În toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 209 persoane și completate 1 418 fișe epidemiologice individuale.

La fel, au fost completate și semnate 1 211 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. 

În Aeroportul Internațional Chișinău a fost notată la intrarea în țară a unei rute charter din Veneția, fiind înregistrați 225 de pasageri moldoveni. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale virusului de tip Covid-19.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 91 de apeluri de la cetățeni, unde s-a răspuns la întrebările cum se circulă la frontiera de stat, care sunt condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x