O înaltă față bisericească din R.Moldova, testată pozitiv cu COVID-19

Episcopul de Edineț și Briceni, arhimandritul Nicodim Vulpe, a fost internat la Spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău la 10 aprilie, după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19. Informația a fost confirmată pentru TVN de către primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru.

Constantin Cojocaru a declarat că arhimandritul Nicodim s-a aflat în raionul Orhei începând cu 15 martie, așa ca nu se știe deocamdata unde ar fi contactat virusul. Secretarul Episcopiei de Edineț și Briceni, Adrian Cotelea nu a răspuns la apeluri pentru a oferi detalii.

Amintim că arhimandritul Nicodim, în vârstă de 64 de ani, prin hotărârea Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Ruse din 24 decembrie 2010,a fost ales în funcția de Episcop de Edineț și Briceni.

El a fost hirotonit ca episcop la Moscova, la 26 decembrie 2010, de către întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril I al Moscovei.

Dânsul a studiat teologia la Leningrad (între 1977 și 1981) și la Moscova (între 1990 și 1992).A fost hirotonit diacon, apoi preot în 1981, iar din 1982 a slujit ca paroh în satul natal, Chiperceni.

A înaintat treptat în bisericească, iar anul 2009 a fost tuns în monahism, apoi a fost ridicat la rangul de arhimandrit.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x