Patru tuneluri de dezinfectare, instalate în preajma instituțiilor medicale din Soroca

În Soroca au fost instalate patru tuneluri de dezinfectare. Instalațiile au fost amplasate la intrarea în mai multe secții ale spitalului raional și a Centrului de Sănătate Publică. Trei din ele au fost procurate de către consiliul raional și unul de către primăria orașului.

Instalațiile au forma unui cort și proprietatea de a reduce virusurile și bacteriile de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin ele. Aceste echipamente asigură o protecție sporită personalului datorită pulverizării de soluție dezinfectantă, radiațiilor ultraviolete și covorului impregnat cu soluție pe bază de clor, scrie observatorul.md.

Menționăm totodată că isteria procurării tunelurilor dezinfectante are loc și în spitalele din alte țări, care în criză de echipamente reale caută tot felul de produse. Prețul unui astfel de produs este de 60 mii de lei.

„În vremuri de criză, panica și emoțiile devin mai puternice decât orice argument științific. Așa s-a ajuns ca în spitalele din România să fie instalate niște cuști din plastic în care ești stropit cu dezinfectant și sterilizat cu cel mai puternic tip de ultraviolete (UV-C). Combinația sună atât de spectaculos, încât aproape nimeni n-a mai stat să se întrebe dacă aceste dispozitive, numite tuneluri dezinfectante, sunt cu adevărat eficiente” scrie recorder.ro

Producătorii acestor tuneluri admit că dispozitivele lor n-au nicio bază științifică, dar mai bine să face ceva decât nimic. 

„Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă cu privire la folosirea tehnologiei UV-C în prezență umană. „Lămpile cu lumină UV-C nu ar trebui folosite pentru a steriliza mâinile sau alte suprafeţe ale pielii, întrucât radiaţiile UV-C pot cauza iritaţii”, se arată într-un document prin care OMS combate mai multe mituri cu privire la COVID-19” mai notează Recorder.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x