/FOTO/ Vezi cum a fost instituit regimul de carantină în satul Brânzeni din raionul Edineț

Pe 20 aprilie, în satul Brânzeni din raionul Edineț a fost instituit regimul de carantină pentru 14 zile.

Pentru menținerea siguranței și securității cetățenilor la fața locului activează 36 de salvatori, polițiști și soldați ai Forțelor Armate, cu 10 unități de tehnică. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), dar și a Forțelor Armate au menirea de a menține securitatea cetățenilor și de a acorda suportul necesar autorităților publice la fața locului.

În localitate funcționează trei posturi. La intrare în sat sunt amplasate corturi, iar accesul este permis doar echipelor de urgență, dar și celor care mențin infrastructura localității. Deasemenea echipaje mobile cu autospeciale de intervenție vor difuza spoturi de avertizare pentru atenționarea cetățenilor. Persoanele sunt rugate să rămână acasă, să păstreze distanța fizică și să anunțe autoritățile în caz de suspecție de infectare cu noul virus COVID – 19.

În caz de situații de risc oamenii pot suna la Serviciul 112. Potrivit IGSU, astfel de măsuri vor continua în localitate pe toată perioada de menținere a carantinei.

Amintim, că alte cinci localităţi din Republica Moldova sunt plasate în carantină. Este vorba despre două orașe din nordul țării: Soroca și Glodeni, dar şi orașul Ştefan Vodă, precum şi două sate din același raion, Carahasani și Talmaza.

Foto: dse.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x