Episcopia de Bălţi a donat 13 000 de lei pentru sistemul sanitar din Edineţ

Donație generoasă pentru Spitalul Regional Edineț, dar și pentru Centrul de Sănătate din localitate din partea clericilor Mitropoliei Basarabiei.
Slujitorii Episcopiei de Bălţi au donat Spitalului Raional Edineţ suma de 10 000 lei şi au adus în dar pentru medicii şi pacienţii din Secţia de Boli Infecţioase a acestei instituţii medicale, unde sunt trataţi bolnavii testaţi pozitiv la Covid-19 – produse alimentare.

Prea Sfințitul Antonie i-a felicitat pe toţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a menţionat faptul că: „Episcopia de Bălţi a Mitropoliei Basarabiei este aproape de medici şi de toţi cei care s-au infectat cu acest temut virus, care seamănă frică şi teamă în toată lumea. Venim cu mica noastră donaţie, în valoare de 10 000 de lei, către Spitalul Raional din Edineţ pentru achiziţionarea celor necesare pentru protecţia medicilor – măşti, mănuşi, dezinfectanţi şi altor articole de mare necesitate în aceste timpuri de grea încercare pentru toată lumea”.

„Clericii Episcopiei de Bălţi sunt solidari cu medicii, eroi adevăraţi ai zilelor noastre, şi se roagă pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească această boală straşnică, să dăruiască sănătate celor infectaţi cu Covid-19 şi să-i ţină cu sănătate pe toţi medicii”, a mai spus Prea Sfințitul Antonie.

Acesta a mai menţionat că produsele sunt daruri ale părinţilor consilieri ai Episcopiei de Bălţi, iar banii reprezintă donaţii ale preoţilor, creştinilor şi prietenilor de peste Prut, care au dorit să fie solidari cu fraţii lor basarabeni în aceste timpuri tulburi.

Aliona Rusanovschi, vicedirectorul al IMSP „Spitalul Raional Edineţ” a mulţumit pentru daruri şi a menţionat că banii vor fi folosiţi pentru procurarea de sisteme cu umidificator pentru terapie cu oxigen, dorind sănătate tuturor celor care au jertfit, din puţinul lor, pentru Spitalul din Edineţ.

Totodată, fețele bisericești au vizitat şi Centrul de Sănătate Publică din Edineţ, unde slujitorii Episcopiei de Bălţi au făcut o donaţie de 3 000 de lei, pentru achiziţionarea echipamentului de protecţie pentru medici.

Aliona Pistriuga, şefa Centrul de Sănătate Publică, Edineţ, a mulţumit pentru dar, exprimându-şi speranţa că „solidaritatea oamenilor va învinge această boală”.

Anterior clericii Episcopiei de Bălți ai Mitropoliei Basarabiei au mai organizat donații și în adresa instituțiilor medicale din municipiul Bălți, dar și Glodeni.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x