Ala Nemerenco: Până astăzi 835 lucrători din sistemul sănătății sunt infectați cu coronavirus, iar patru au decedat

Pină astăzi 835 lucrători din sistemul sănătății sunt infectați cu coronavirus, iar patru au decedat. Fiecare al trei-lea pacient este lucrător medical. Republica Moldova e prima în lume la infectarea personalului medical.

„Pe acest fon ministerul planifică prelevarea probelor pentru testarea COVID19 la domiciliu de către asistentele medicale ale medicului de familie. Instruite teoretic rapid și scurt la distanța, fără a deține abilitați practice pentru așa procedură, dotate cu echipamente de protecție necorespunzătoare, care vor fi îmbrăcate/dezbrăcate în condiții necorespunzătoare, majoritatea din ele de vârsta pensionară, vor fi supuse unui risc major de infectare”, a scris fosta Ministră a Sănătății, Ala Nimerenco, într-o postare pe facebook.

„În SUA Departamentul de Stat al Securității Muncii și Administrării Sănătății a clasificat procedura de prelevare a probei din naso-/orofaringe în categoria cu cel mai înalt risc de infectare cu COVID19, în rând cu intubarea pacienților în reanimare.
Și voi o trimiteți să facă așa procedură pe tanti Dusea de 75 ani din Gavănoasa?
Citiți vă rog mai jos confirmarea, și judecați la rece despre consecințe. Vă sunt puțini cei 835 infectați? Doriți să-i triplați cu orice scop?” a mai scris Ala Nimerenco.

Foto Ala Nemerenco: Până astăzi 835 lucrători din sistemul sănătății sunt infectați cu coronavirus, iar patru au decedat 2 14.06.2021
Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x