Încă două cazuri de COVID-19 înregistrare la Bălți

Astăzi, 27 aprilie, au fost înregistrate 73 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 367 de probe, toate cazurile fiind cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 3481 cazuri.

Declarația a fost făcută de Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Avem 73 de cazuri confirmate, toate cu transmitere locală. Din numărul total de cazuri 31 sunt la Chișinău, regiunea din stânga Nistrului – 18 cazuri, Cahul -8, Taraclia -4, Strășeni -3, câte 2 cazuri la Căușeni și Bălți, câte 1 caz la Criuleni, Fălești, Râșcani, Sângerei, Ungheni ”, a declarat ministra Sănătății.

Totodată, alte 18 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria. În total, 400 cazuri de infectare cu noul coronavirus sunt înregistrate în această regiune.

Din numărul total de cazuri de infectare confirmate din această zi, 20 sunt în rândul lucrătorilor medicali: asistenți medicali – 5, personal auxiliar – 8, felceri-5, medici– 2. Cei mai mulți lucrători medicali confirmați cu COVID-19, sunt din cadrul asistenței medicale urgente din Chișinău- 14 cazuri.

Informăm despre înregistrarea unui alt deces din cauza COVID-19:

(Deces 102) Femeie de 59 ani, din raionul Ștefan-Vodă. Internată în stare gravă la data de 24 aprilie, în cadrul spitalului raional Căușeni. Comorbidități: hipotiroidie. Obezitate gr.I. 

În perioada următoare, România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici care va ajuta personalul medical ce se află în prima linie de luptă împotriva COVID-19, dar şi materiale de protecţie: măşti, materiale sanitare, materiale de protecţie și medicamente.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x