O tânără din Bălți a fost răpusă de virusul ucigaș

O tânăra în vârstă de 23 ani, originară din orașul Bălți, a fost răpusă de COVID-19. Aceasta era angajată la o benzinărie din oraş şi, până să ajungă la spital în stare gravă, a încercat să se trateze acasă, timp de o săptămână, fără să consulte un medic. Informaţiile au fost oferite de șefa Direcției sănătate a municipiului Bălți, Feodora Rodiucova, scrie ipn.md

Contactată de IPN, Feodora Rodiucova a precizat că tânăra a fost internată la spitalul din Bălți în a doua jumătate a zilei de 27 aprilie, în stare extern de gravă, cu insuficiență renală şi insuficiență respiratorie acută, iar peste câteva ore a murit. Probele prelevate și transmise la Chișinău pentru examinare au confirmat, deja după moartea tinerei, diagnoza de COVID-19. Deocamdată nu se cunoaşte unde putea tânăra să se infecteze, la locul de muncă sau acasă. Direcţia Sănătate urmează să depisteze contacţii pentru a găsi sursa de infectare.

Contactată de IPN, Mihaela Petrova, specialist în relații cu publicul din cadrul Spitalului clinic Bălți, a declarat că tânăra de 23 de ani a fost adusă cu ambulanța în stare critică. Ea fost imediat transferată de la Departamentul primiri urgente în secția de reanimare. Mihaela Petrova a mai spus că în cadrul instituției sunt internați 98 de pacienți cu COVID-19.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a precizat, într-un răspuns pentru IPN, că tânăra a fost internată pe 27 aprilie, ora 17.46, la Spitalul Clinic din Bălți, unde a fost transportată de către Asistența Medicală Urgentă, în stare extrem de gravă. Atunci au fost prelevate probele la COVID-19. Tânăra a fost intubată cu toate măsurile de resuscitare. Personalul medical i-a acordat toată asistența medicală necesară, dar, spre regret, aproximativ după două ore de la internare, aceasta s-a stins. A doua zi, în jurul orei 15.00, s-a confirmat prezența infecției COVID-19. Ministerul precizează că, până să fie adusă în stare extrem de gravă la spital, tânăra nu s-a adresat pentru asistență medicală nici la medicul de familie, nici la instituția medicală spitalicească.

În Republica Moldova, noul tip de coronavirus a luat viața a 114 oameni. Tânăra din Bălți, care a fost înmormântată astăzi, este cea mai tânără victimă.

Sursa: ipn.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x