Sondaj: Efectele crizei COVID-19 asupra tinerilor din România

Psihologul Mihai Copăceanu din România a realizat un sondaj prin care și-a propus să analizeze efectele crizei COVID-19 asupra tinerilor români.

Potrivit specialistului, 76,3% din tinerii români se consideră persoane sociabile, 58,4% au cel puţin câte doi sau trei prieteni, cu toate acestea 35,4 la sută, consideră că viaţa lor socială a fost afectată de coronavirus.

În ceea ce priveşte fumatul, 57% au declarat că nu fumează în prezent, însă 6% dintre tineri declară că fumează mai mult de la începutul crizei COVID-19 şi 8,2% din totalul fumătorilor fumează minim cinci ţigări pe zi.

Totodată, 8,8% din tineri au declarat că de când a început criza COVID-19 consumă mai mult alcool decât de obicei, iar 4,2 la sută dintre tineri consumă zilnic alcool.

Pe plan emoţional, 47% dintre tineri se simt nefericiţi, 32,8% se consideră persoane anxioase (5.6% iau medicamente de când a început criza), 34,6% se enervează cu mai multă uşurinţă, 30% se îngrijorează mai mult decât de obicei, şi doar 36% rămân calmi în situaţii tensionate.

Aproape 40 la sută declară că nu pot dormi noaptea, 41% că se simt mai obosiţi decât de obicei şi 23% că plâng mai mult decât de obicei. Cu privire la alimentaţie, 50,5% mănâncă mai mult decât de obicei, 17 la sută s-au îngrăşat cu cel puţin cinci kilograme.

Sondajul a fost efectuat online în perioada 19 – 22 aprilie, cu ajutorul platformelor de socializare, pe un eşantion de 1.130 respondenţi.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x