Sprijin masiv din partea României pentru Republica Moldova

România va trimite astăzi în Republica Moldova un ajutor masiv pentru a susține sistemul medical în lupta cu coronavirusul. Ajutorul, format din echipamente și medicamente, este însoțită de o echipă de 42 de medici și asistente medicale care vor merge în Republica Moldova, potrivit premierului Ludovic Orban.

Cei 42 de medici și asistenți medicali, din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Sănătății, vor completa echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva acestei pandemii, potrivit unui comunicat de presă.

Personalul medical din România are specializări în Anestezie și Terapie Intesivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă și va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Premierul Orban a anunțat la Iași că în şedința de guvern de azi va fi adoptată o hotărâre în care va fi alocată suma necesară pentru o donaţie de 500.000 de măşti FFP 2 şi FFP 3, 50.000 de combinezoane și medicamente (Plaquenil și Kaletra) necesare pentru tratamentul pacienţilor de COVID.

În plus, Ministerul Apărării Naționale contribuie cu 10 izolete produse în România care vor fi donate Republicii Moldova la finalul misiunii.

Miniștrii Bogdan Aurescu, Nicolae Ciucă și secretarul de stat Raed Arafat merg și ei la Chișinău pentru discuții cu oficialii moldoveni.

Reamintim că România a contribuit cu o echipă de cadre medicale și pentru susținerea Italiei, țara europeană cea mai afectată de pandemia de coronavirus.

Sursa: G4media.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x