Pompierii au intervenit la stingerea a 30 incendii de vegetație

În ultimile 24 de ore pompierii au intervenit în 30 cazuri pentru lichidarea incendiilor de vegetație în mai multe localități ale țării.

Un incendiu care a nimicit 8 hectare de iarbă a fost înregistrat în localitatea Budești, suburbie a municipiului Chișinău. De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Slobozia – Horodiște, din raionul Rezina, iar la periferia municipiului Bălți, focul a mistuit 2 hectare de vegetație.

Câte 1,5 hectare de teren au fost afectate în localitatea Țarigrad, raionul Drochia și satul Racovăț, raionul Soroca, iar la Porumbești, raionul Cantemir, focul a distrus 8 hectare de iarbă și vegetație uscată. Intervenții similare au avut loc la Borogani, Leova, dar și localitatea Abaclia, raionul Basarabeasca.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare. În condiții de vânt puternic și umiditate redusă focarele se răspândesc rapid pe arii extinse și prezintă pericol pentru sectorul locativ, dar și pentru spațiile forestiere.

Potrivit IGSU de la începutul anului, incendiile de vegetație au fost afectate peste 9000 hectare de teren în toată țara.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x