Atenție! A început sezonul căpușelor

Lunile mai și iunie este perioada cea mai activă în care apar căpuşele. Dacă insecta nu e înlăturată corect, muşcătura poate provoca complicații grave.

Potrivit specialiștilor, căpușele pot transmite diverse maladii, cea mai răspândită fiind borelioza, care se manifestă printr-o erupţie roșie, iar simptomele sunt asemănătoare gripei. Totodată, mușcătura de insectă mai poate provoca encefalita de căpuşă sau boala Lyme.

Medicii spun că aceste insecte devin active încă din luna martie, dar la sfârșitul lunii aprilie se înmulțesc și devin mai periculoase. Oamenii sunt îndemnați să se adreseze la medic, atunci când au fost înţepaţi de o căpușă și să nu încerce să o scoată singuri.

Pentru a evita muşcăturile, se recomandă îmbrăcarea hainelor de culoare deschisă, care să acopere braţele şi picioarele, atunci când ieșim la plimbări în parcuri și păduri, iar odată reviniți acasă, trebuie verificat amănunţit corpul şi hainele.

În ultimii zece ani la Agenția Naţionala pentru Sănătate Publică (ANSP) au fost raportate peste 1600 cazuri de îmbolnăviri provocate de muşcătura căpuşelor.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x