Seră pentru cultivarea cânepii în Hâncești. Cinci bănuiți au fost reținuți

Oamenii legii au reținut la Hâncești o grupare infracțională, specializată pe cultivarea plantelor de cânepă în condiții de seră, prelucrarea acestora, dar și comercializarea lor pe teritoriul țării și în afara ei.

Cinci bărbați, originari din raioanele Cahul și Hâncești , cu vârste cuprinse între 23 și 43 ani, și-au repartizat rolurile între ei și acționau de comun acord. Aceștia au fost monitorizați timp de două luni – din momentul în care au făcut rost de echipamentul necesar pentru realizarea scopului criminal.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuiților, în raionul Hâncești, a fost depistată o seră destinată cultivării plantelor de cânepă, de unde au fost ridicate 188 de plante și  peste 100 de ghivece; iar  de la domiciliile altor bănuiți, a fost ridicat utilaj destinat cultivării plantelor de cânepă, aproximativ 100 grame de marijuana uscată, dispozitiv de consum a drogurilor cu urme de rășină, dar și o armă deținută legal.

Foto Seră pentru cultivarea cânepii în Hâncești. Cinci bănuiți au fost reținuți 2 16.06.2021

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, acestora le-a fost înaintată învinuirea și urmează să fie prezentați  în fața magistraților, pentru examinarea demersului de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest pe un termen de 30 zile.

Foto Seră pentru cultivarea cânepii în Hâncești. Cinci bănuiți au fost reținuți 3 16.06.2021
Foto Seră pentru cultivarea cânepii în Hâncești. Cinci bănuiți au fost reținuți 4 16.06.2021

În cazul în care vinovăția bănuiților va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani, cu privarea la dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 până la 5 ani.

Foto/video: politia.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x