Primarul orașului Sîngerei s-a adresat în instanță, după ce a fost amendat de forțele de ordine

Peste 100 de persoane, care au încasat amenzi de cel puțin 22.500 de lei (sau trei salarii medii pe economie) pentru că nu au respectat măsurile anti-COVID-19, impuse de autorități, le-au contestat în instanță. Este și cazul primarului de Sângerei, Arcadie Covaliov, care este hotărât să meargă la CtEDO, doar să-și facă dreptate. 

A vrut „să liniștească orașul” cu rugăciuni transmise live pe Facebook, dar s-a ales cu o amendă de 25.000 de lei. Motivul? S-a aflat într-un grup mai mare de trei persoane într-un spațiu public, alături de doi preoți, viceprimarul și o angajată a primăriei care a filmat procesiunea.

Dacă prima instanță i-a anulat amenda primarului, Curtea de Apel Bălți a dat câștig de cauză oamenilor legii. Preoții au scăpat de pedeapsă, însă primarul și ceilalți doi colegi ai săi au rămas cu amenzile în vigoare.

Statisticile autorităților la final de aprilie, a doua lună de epidemie, arată că s-au împărțit amenzi de peste 36 de milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție anti-COVID. Sub ochii polițiștilor au ajuns agenți economici, transportatori, preoți și simpli cetățeni, în total peste 1.700 de persoane. 

https://www.facebook.com/watch/cusens.md/
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x