Tânăr din raionul Râșcani condamnat la 6 ani de închisoare pentru un accident rutier soldat cu decesul a două persoane

Un tânăr, în vârstă de 28 ani, originar din raionul Râșcani, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, în urma cărora a provocat un accident soldat cu decesul a două persoane.


Tragedia s-a produs în luna februarie a anului 2014, pe traseul Vasileuți – Râșcani, când inculpatul, care se afla la volanul unui VAZ și cu doi pasageri la bord, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat de pe carosabil și s-a izbit într-un copac. În urma impactului, ambii pasageri au decedat, ca urmare a traumatismelor incompatibile cu viața.


Potrivit Procuraturii raionului Râșcani, inculpatul și victimele erau prieteni, iar în acea noapte reveneau acasă de la discoteca din satul vecin.


În anul 2015 dosarul a fost transmis în judecată. Totuși, inculpatul nu-și recunoștea vina, insistând că în momentul accidentului nu el s-ar fi aflat la volanul mașinii, ci unul dintre prietenii decedați.


În rezultatul expertizelor efectuate, inclusiv a celei ADN, procurorii i-au demonstrat vinovăția, inculpatul fiind condamnat la 6 ani închisoare și privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 5 ani.


Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x