/VIDEO/ Doi șoferi drogați reținuți de poliție în Chișinău

Doi bărbați cu vârste de 32 ani, au fost reținuți și conduși la Inspectoratul de Poliție Centru, după ce unul din ei a fost stopat de oamenii legii pe o stradă din Chișinău.

Unul din reținuți se deplasa pe o motocicletă de model Suzuki, încălcând regulile de circulație, iar numărul de înmatriculare a unității de transport era amplasat necorespunzător.

La ghidonul motocicletei se afla un șofer, cu un comportament agresiv și antisocial. Acesta invocând diverse motive, refuzând să prezinte actele polițiștilor de patrulare.

Șoferul a fost preîntâmpinat că în cazul în care nu prezintă actele va fi escortat la Inspectoratul de poliție pentru identificare.

În timpul documentării, conducătorul motocicletei a opus rezistență și a ultragiat unul din angajații INSP, astfel, polițiștii au fost nevoiți să îl rețină.

La scurt timp, pentru a împiedica acțiunile legale ale angajaților Poliției a intervenit și prietenul motociclistului, care se afla la volanul unui automobil de marcă „Bentley”.

În timpul reținerii, unul din angajați a suferit traume, iar celuilalt polițist i-a fost deteriorată uniforma de serviciu.

Din motiv că ambii șoferi aveau un comportament dubios, au fost conduși la Dispensarul Republican de Narcologie, iar testul la consum de substanțe psihotrope a constatat faptul că aceștia se aflau sub influența drogurilor.

Ulterior, s-a stabilit că motociclistul cu o zi înainte a comis aceeași încălcare în traficul rutier, mai exact, a încălcat regulile de amplasare a numărului de înmatriculare a motocicletei.

În timp ce polițiștii întocmeau procesul – verbal, șoferul a plecat de la fața locului, lăsând actele polițiștilor, iar motocicleta în stradă.

Conducerea mijlocului de transport de o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanțe stupefiante şi de alte substanţe cu efecte similare, se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore și cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Pe marginea cazului a fost inițiat un proces penal pentru ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească.

Astfel, legislația prevede o amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Video: politia.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x