Focarul de COVID-19 la centrul de plasament din satul Bădiceni a raionului Soroca este în creștere

Încă 56 de persoane din cadrul Centrului de Plasament pentru Persoane cu Dizabilități Mintale din satul Bădiceni, raionul Soroca, au fost testate pozitiv cu noul tip de virus COVID-19.

Informațiile au fost anunțate de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de pandemie.

„Este un focar. Au fost testați toți angajații, dar și beneficiarii Centrului. Din păcate, aproape toți sunt contaminați. Este și rezultatul investigării. Este vorba despre o iresponsabilitate”, a declarat Ion Chicu.

Din cei 99 beneficiari testați, 49 au fost confirmați pozitiv la infecția cu virus, dintre care 17 beneficiari ai Centrului sunt spitalizați la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, iar 32 urmează tratament în cadrul Centrului.

Iar din cei opt angajați testați, cinci au fost confirmați pozitiv, dintre care o persoană urmează tratament în instituția medicală și patru persoane sunt supuși tratamentului la domiciliu.

La Centrul de Plasament pentru Persoane cu Dizabilități Mintale din satul Bădiceni, raionul Soroca, erau 382 de beneficiari și activează 214 angajați.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x