O hartă a plantelor melifere urmează a fi creată în Republica Moldova

O hartă a plantelor melifere va fi creată în Republica Moldova, în premieră de către Agenția Moldsilva. Harta urmează a fi elaborată  în cadrul Proiectului European de Dezvoltare a Apiculturii – PEDAM, implementat de Asociația Green Nations.

Cu ajutorul hărții vor fi identificate sectoarele de recoltare a mierii. Informația va conține un registru cu descrierea detaliată a culturilor melifere și perioada lor de polenizare.

Vor fi efectuate calcule privind numărul rațional de stupi ce urmează a fi amplasaţi în aceste spații, precum și anumite restricții ce țin de prezența animalelor sălbatice.

În perioada înfloririi plantelor melifere, pe suprafețele indicate pe hartă vor fi instalate stupinele membrilor proiectului PEDAM. După finalizarea perioadei de recoltare a mierii și strămutarea stupilor, animalele sălbatice vor avea acces în aceste spații, iar plantele melifere le vor servi drept hrană.

Green Nations Moldova este o organizație non-guvernamentală și non-politică, care își propune să conecteze agricultorii moldoveni la piața europeană.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x