Unul dintre medicii români aflați în misiune în țara noastră s-a infectat de coronavirus

Unul dintre medicii români care s-au întors din misiunea din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la noul coronavirus.

Este asimptomatic, și a fost internat în spitalul din Oradea, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății al României, Raed Arafat.

Ceilalți medici și asistenți vor rămâne izolați la domiciliu, timp de 14 zile.

Amitnim că cele 42 de cadre medicale venite în urmă cu două săptămîni în Republica Moldova și-au încheiat misiunea și s-au întors în Țară. 

Medicii și asistenții români au fost întâmpinați la Vama Albița de premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și de șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Prezent la Vama Albița, premierul Ludovic Orban a mulţumit cadrelor medicale pentru efortul depus şi riscurile asumate.

„Primiţi recunoştinţa noastră pentru curajul pe care l-aţi avut, pentru efortul pe care l-aţi depus, pentru riscurile la care v-aţi expus şi pentru faptul că aţi făcut un lucru extrem de bun pentru fraţii noştri de peste Prut. Vă mulţumim, vă suntem recunoscători şi sunt convins că vom fi alături să vă urăm succes şi în alte misiuni de felul acesta”, a spus Ludovic Orban.

Șeful Executivului de la București a declarat că echipa de cadre medicale „a făcut cinste României și a contribuit la apropierea și mai mare a românilor de pe ambele maluri ale Prutului”.

Sursa: tvr.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x