Chipurile medicilor îmbrăcați în haine de protecție împotriva COVID-19 ar putea apărea pictat într-o biserică din Bălți

Chipurile medicilor, îmbrăcați în haine de protecție împotriva COVID-ului-19, ar putea apărea în pridvorul bisericii Sfântului Panteleimon din Bălți.

O astfel de decizie a fost luată de către consiliul bisericii.

„După consultările cu enoriașii și Consiliul bisericesc, a fost luată decizia ca în pridvorul bisericii noi, care se afla în preajma Spitalului Clinic Bălți și care poartă Hramul Sfinților Doctori fără de argint Cosma și Damian, să fie pictat Chipul medicului, îmbrăcat în haine de protecție anti-COVID-19, simbol al tuturor medicilor răpuși de această boală crâncenă”, se arată într-o postare a bisericii pe Facebook.

În aceeași postare se mai menționează că pictura care va reprezenta chipul medicului îmbrăcat în haine de protecție va fi nu doar un act artistic, decorativ, ci și o mărturisire a celor întâmplate la începutul secolului 21 pe tot globul pământesc.

„Acestă pictură va fi o carte, care ne va arăta că viața nu este doar un element din statistici, că orice viață contează și orice viață salvată este o minune Dumnezeiască. La fel, aceasta va fi o chemare a omului la dragostea față de aproapele, la pocăință și la iertare. Chipul Medicului Îmbrăcat în Haine de Protecție anti-Covid nu va fi o imagine sacră (icoană), dar ea ne va da sentimentul real al prezenței lui Dumnezeu în efortul, dedicația, generozitatea și jertfa medicilor, farmaciștilor, asistenților medicali, infermierilor, felcerilor, moașelor, laboranților și tuturor lucrătorilor medicali din toată lumea.”

Consiliul Bisericesc al lăcașului urmează să trimită un demers către Comisia Pentru Pictura Bisericească de pe lângă Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldovei, în susținerea ideii propuse.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x