Mormântul lui IPS Pimen a fost îmbrăcat cu flori în interior

Mormântul lui IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost îmbrăcat cu flori în interior. Călugării au făcut ieri dimineață, un covor ,,țesut” manual din flori în semn de respect, dragoste și prețuire față de cel care a fost cea mai înaltă față bisericească din județul Suceava.

La finalul slujbei de înmormântare de la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava s-au citit mesajele de condoleanțe transmise de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și de către Președintele României, Klaus Werner Iohannis. Apoi, despre Înaltpreasfințitul Pimen au vorbit Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan și Preasfințitul Damaschin Dorneanu.

Foto stiridinbucovina.ro

Foto stiridinbucovina.ro

Călugării de la Mănăstirea Sihastria Putnei au pregătit groapa în care urma să fie depus spre cele veșnică împodobind-o cu flori de liliac alb și mov.

La final, în numele slujitorilor sfintelor altare din Bucovina, a vorbit Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei si Rădăuților. Acesta a mulțumit înaltului ierarh și a cerut iertare.

Ați purtat sarcinile noastre ca un părinte, și noi ne cerem iertare, acum, că n-am arătat îndeajuns purtare de fii adevărați. De aceea, nu, părinte Pimen, nu pentru greșelile Înaltpreasfinției Voastră a venit această cruntă boală peste bătrânețile Înaltpreasfinției Voastre, încă puternice, dar totuși, purtătoare de urmele ostenelilor unei vieți de 90 de ani. A venit pentru neascultările noastre, pentru toate mâhnirile pe care vi le-am făcut, pentru toate nedesăvârșirile din cele pe care ni le-ați cerut să le împlinim. A venit această boală ca să fiți, și în ultimele zile ale vieții, împreună cu cei năpăstuiți, cu cei în durere, cu cei bolnavi, cu Bucovina iubită, dar atât de încercată și îndurerată de această molimă. Ați purtat-o pentru păcatele noastre, singur și departe, dar atât de aproape în duh de cei pe care îi iubeați. Și pentru aceasta, vă rugăm, iertați-ne.

stiridinbucovina.ro

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x