Procurorii au obținut mandat de arestare pe numele lui Vladimir Plahotniuc

La solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Judecătoria Chișinău, a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Vladimir Plahotniuc, în lipsa acestuia.


Demersul de arestare a acestuia a urmat învinuirii înaintate de către PCCOCS, la data de 18 mai 2020. Învinuitul însă, nu a dat curs invitației, după  ce a fost citat la domiciliu, așa cum s-ar afla în afara țării, potrivit materialelor dosarului. Ulterior, dacă mandatul de arestare va fi contestat la Curtea de Apel Chișinău, iar aplicarea acestei măsuri preventive va fi menținută de către judecători, urmează a fi examinată necesitatea anunțării lui în căutare internațională.

Amintim că punerea sub învinuire a cetățeanului vizează episodul la care Procurorul General s-a referit în briefingul de presă din 18 mai 2020, cu privire la care au fost înaintate pe trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani precum și organizarea și conducerea grupului criminal.

Potrivit legii, două din aceste infracțiuni fac parte din categoria celor deosebit de grave, pentru care învinuitul riscă pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x