Președintele și vicepreședinții raionului Sângerei au fost demiși

Președintele raionului Sângerei, Grigore Corcodel, dar și cei trei vicepreședinți ai raionului, au fost demiși din funcție.

Astfel, președintele raionului Sângerei, Grigore Corcodel, dar și cei trei vicepreședinți Ion Bîrsanu, Iulian Eremei și Tudor Tutunaru, au fost demiși din funcție cu votul a 18 membri ai Consiliului raional.

La ședința Consiliului raional au fot prezenți toți cei 33 de membri, iar pe ordinea de zi a fost inclusă chestiunea cu privire la examinarea notificării Oficiului teritorial Bălți al Cancelariei de Stat, care a constatat anterior încălcarea legislației la alegerea președintelui și vicepreședinților de raion.

În acest context, a fost solicitată abrogarea deciziilor emise la data de 27 noiembrie 2019, atunci când aceștia au fost aleși în funcție.

După această notificare, 11 consilieri raionali au contestat în instanța de judecată și există decizia Judecătoriei Bălți prin care s-a dat câștig de cauză și s-a constat că președintele raionului și vicepeședinții au fost aleși ilegal în funcții.

Ședinta Consiliul Raional Singerei din 28.05.2020Partea I

Опубликовано Fondul pentru Tineri Sîngerei Четверг, 28 мая 2020 г.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x