Ajutoarele României pentru Republica Moldova nu vor mai fi coordonate de către guvernanții de la Chișinău

Ajutoarele României, care vor fi oferite pe viitor cetățenilor Republicii Moldova, nu vor mai fi coordonate de către guvernanții de la Chișinău. Astfel, acestea urmează a fi efectuate de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României (DRRM).

O astfel de afirmație a fost făcută de către secretarul de stat din cadrul Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, Ana Guțu.

„Ne propunem foarte clar, o spun acum de o manieră foarte clară și explicită, să susținem cooperarea descentralizată. Asta înseamnă să mergem în comunități, primării concrete, oameni, cetățeni. Vom reuși, și sper să implementăm, proiecte infrastructurale mari cu sprijinul și a Guvernului României, dar și al Agenției RoAID, care este Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare” a declarat Ana Guțu în cadrul unei emisiuni televizate.

„Aceste ajutoare nu vor mai fi cum s-a făcut până în prezent, foarte des. Se dădeau bani Guvernului Filat, Guvernului Plahotniuc, se dădeau autobuze școlare pentru școli și ele merg în nu știu care primării pe criterii partinice. Vor fi proiecte gestionate din România pentru comunitățile din Republica Moldova, pentru cetățeni, pentru oameni și în tot ce ține de evaluare, de control”, a mai adăugat aceasta.

Ana Guțu susține că cetățenii moldoveni văd Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României, ca pe un colac de salvare privind soluționarea mai multor probleme.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x