/FOTO/ Slujbă cu încălcări grave surprinsă la mănăstirea Japca din raionul Florești

Restricțiile impuse de autorități în privința modalității desfășurării slujbelor religioase nu sunt respectate de toți. Mai multe fețe bisericești, în frunte chiar cu mitropolitul Vladimir, au desfășurat o slujbă în biserică, unde au participat peste 50 de persoane.

Totul s-a întâmplat joi, în satul Japca din raionul Florești, chiar de hramul mănăstirei. Imaginile au fost postate pe site-ul Mitropoliei și surprind încălcări grave ale prevederilor impuse de autorități în perioada crizei pandemice.

Din imagini se observă că enoriașii nu poartă mască de protecție și nu respectă distanața fizică, ba mai mult, aceștea se află în interiorul lăcașului sfânt, mulți din ei sunt persoane în vârstă și copii. Din unele imagini se mai poate  vedea, cum unii enoriași pupă mâna fețelor bisericești.

În urma mai multor sesizări din partea presei, oamenii legii au spus că vor examina cazul, iar persoanele vinovate vor fi trase la răspundere conform legislației în vigoare.

Amintim că după ridicarea stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a decis să permită oficierea slujbelor cu prezența enoriașilor în curtea bisericilor. Aceștia trebuie să poarte măști și să respecte toate măsurile de prevenire a coronavirusului.

Foto: mitropolia.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x