AIPA oferă subvenţii în avans pentru îmbunătăţirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a început primirea cererilor pentru subvenţii în avans la îmbunătăţirea nivelului de trai şi de muncă în mediul rural.

Subvențiile vor fi oferite în cadrul programului „Diversificarea economiei rurale prin activităţi nonagricole”, iar cererile pot fi depuse până la 22 august.

Finanţarea este acordată proiectelor privind înfiinţarea şi renovarea atelierelor de întreţinere a tehnicii şi echipamentelor, înfiinţarea centrelor de instruire şi formare pentru însuşirea profesiilor, a taberelor de odihnă pentru copii, a sălilor de cinema, posturilor locale de televiziune şi radio, pentru dezvoltarea şi diversificarea activităţilor de artizanat şi meşteşuguri tradiţionale, precum şi proiectelor privind dezvoltarea şi promovarea serviciilor şi activităţilor de turism rural.

Subvenţiile în avans pot fi oferite persoanelor juridice sau fizice înregistrate în localităţile rurale, care îşi creează sau dezvoltă activităţi nonagricole. Valoarea subvenţiei acordate va constitui 50 la sută din valoarea investiţiei eligibile, dar nu va depăşi suma de un milion de lei.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x