Bazinul râului Ciulucul Mic reabilitat ecologic

Bazinul râului Ciulucul Mic, care se întinde pe teritoriul raioanelor Fălești, Sângerei și Telenești și care era supus nerespectării regimului hidrologic, neavând fâșii de protecție, a fost reabilitat ecologic.

Acțiunile au fost întreprinse datorită unui proiect, realizat cu suportul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Cooperare (ADA).

Râul era supus nerespectării regimului hidrologic, nu avea fâșii de protecție, ceea ce a influențat negativ asupra cantității și calității resurselor de apă, precum și a sănătății populației locale.

Una din principalele activități ale programului a fost elaborarea și aprobarea planului de gestionare a bazinului hidrografic al râului Ciulucul Mic, care numără aproximativ 75 acțiuni planificate pe toate trei brațe ale râului în trei raioane, pentru perioada anilor 2019 – 2024.

Proiectul “Managementul integrat al apelor și reabilitarea ecologică a bazinului râului Ciulucul Mic” a fost realizat de Asociația Obștească „EcoVisio” cu suportul granturilr pentru proiecte mici oferite ONG-urilor.

Foto: moldpres.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x