Bisericile își redeschid ușile pentru enoriași. Vezi care sunt restricțiile

Începând de astăzi, 5 iunie, bisericile, mănăstirile și alte lăcașuri de cult își  deschid ușile pentru enoriași. O decizia în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Cu toate acestea, atât enoriașii, cât și angajații bisericii, vor fi obligați să respecte mai multe reguli. Înainte de începerea serviciului divin, spaţiile vor fi dezinfectate. La intrarea în biserică, enoriaşilor li se va măsura febra, iar cei care au simptome de COVID-19 nu vor fi admişi în lăcaş. De asemenea, se impune păstrarea distanţei de doi metri între oameni şi purtarea obligatorie a măştilor de protecţie. Aceştia nu vor mai avea voie să atingă sau să sărute icoanele şi sunt îndemnaţi să se abţină de la ritualul sfintei împărtăşanii.

De la mijlocul lunii martie, a fost interzisă participarea persoanelor la slujbe. Totodată, începând cu luna mai, oamenii au avut voie să meargă la biserici, însă slujbele au fost oficiate afară, pentru a preveni răspândirea virusului. Unii preoţi însă nu s-au conformat deciziei autorităţilor şi au primit amenzi în valoare de 22.500 de lei.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x