/VIDEO/ Mesajul unui medic pentru cei care nu cred în COVID-19

Chiar dacă numărul celor infectați de coronavirus este în creștere pe zi ce trece în Republica Moldova, sunt multe persoane care nu cred în existența virusului.

Medicii din cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău se arată îngrijorați de indiferența populației. Aceștia apar într-un filmuleț elaborat de Ministerul Sănătății, în care prezintă modul lor de lucru zilnic, de când au fost internați bolnavi de coronavirus în spital.

„Păcat că nu pot, pe cei care nu cred gradul de severitate a acestei boli, să le fac o excursie la noi în Terapie Intensivă. Dacă ești tânăr și absolut sănător, asta nu înseamnă că nu trebuie să te păzești. Doamen ferește dacă te-ai îmbolnăvit, nu crede că la tine va trece ușor. Medicul să decidă”, spune Victor Cojocaru, șeful Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Republican.

Persoanele care au simptome precum: febră, tuse, rinoree sunt îndemnate să apeleze la medicul de familie sau la Serviciul 112.

#AiGrijă! Oprește răspândirea COVID-19! Salvează vieți!

🙏Personalul medical este în fiecare zi la datorie și luptă pentru sănătatea și viața oamenilor! E o luptă comună, iar învingători putem ieși doar împreună. 🔴Vă rugăm și îndemnăm să respectați măsurile de protecție:✔️Respectați distanța socială✔️Spălați-vă cât mai des pe mâini✔️Evitați aglomerațiile✔️Purtați mască în transport public și spații închiseLa primele simptome de boală, precum: febră, tuse, rinoree, apelați la medicul de familie sau sunați la Serviciul 112.#AiGrijă Oprește răspândirea COVID-19! Salvează vieți!World Health Organization in Moldova UNICEF Moldova USAID Moldova IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

Опубликовано Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova Суббота, 6 июня 2020 г.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x