Nicolae Furtună a numit cinci locuri din țară unde riscul de infectare cu noul tip de virus este foarte mare

Numărul cazurilor de coronavirus crește alarmant în Republica Modova, iar unii încă nu au înțeles, care sunt cele mai periculoase locuri de unde poate fi contactat virusul, dar și cum să evite îmbolnăvirea.

În cadrul unui briefing de presă, șeful ANSP, Nicolae Furtună, a numit cinci locuri din țară unde riscul de infectare este unul mare.

„La riscuri eu aș atribui următoarele locuri și obiective:

1. Parcurile – Din păcate nu s-a înțeles că în parcuri la plimbări trebuie să fie evitate aglomerările. Îți iai copilul în cărucior și doar îl plimbi.

2. Piețele – Eu personal am înțeles că populația are nevoie de produse ieftine, respectând purtatul măștilor, al mănușilor, igiena mâinilor și distanța socială. Nu s-a înțeles nici acest lucru. Ați văzut că ieri și azi controalele sunt mai intense și mai dramatice.

3. Mall-urile – Acestea și-au repornit activitatea cu condiția că se respectă regulile de igienă, protecție individuală prin aplicarea corectă a măștilor și mănușilor și controlul fluxului. Deținătorii de aceste instituții trebuie să se facă responsabili deopotrivă cu autoritățile statului în controlul infecției.

4. Transportul public – Am rugat și rugăm în continuare: Oamenii care nu au treabă în oraș să evite ieșirile și transportul pentru a nu crea aglomerările, pentru că fiecare aglomerare este privită ca una de risc.

5. Bisericile – Din păcate la ziua de azi avem peste 10 persoane din categoria clericilor infectați și spre marele meu regret avem deja un preot care a decedat din cauza COVID-19.

De aceea mesajul nostru rămâne anterior: Să evităm maximum să participăm la slujbe în interiorul bisericilor și să evităm ritualurile care sunt asociate cu riscuri”, a spus Nicolae Furtună.

Menționăm că până la ziua de azi, în Republica Moldova au fost înregistrate 11.093 cazuri de infecție cu noul virus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x