Prejudiciile în urma ploilor de aseară. Gospodării inundate și culturi agricole distruse

În urma ploilor torențiale și a vijeliei înregistrate pe teritoriul țării în seara zilei de ieri, 12 iunie, mai multe localități au fost afectate.

Vântul puternic a smuls și a deteriorat aproximativ 200 metri pătrați de țiglă metalică a acoperișului școlii din Teșcureni, raionul Ungheni. Precipitațiile au afectat și mai multe suprafețe de culturi agricole din raionul Ungheni. Potrivit primelor estimări ale Comisiilor pentru situații excepționale în satul Cetireni a aceluiași raion, ploaia a distrus șase hectare de livezi și semănături. 

La Telenești precipitațiile au compromis mai multe terenuri agricole. Vântul puternic a afectat acoperișul unei fabrici de vinuri din localitatea Sărătenii Vechi, iar în satul Chiștelnița a fost necesară intervenția pompierilor. Salvatorii au fost alertați pentru a pompa apa din gospodăriile oamenilor. În dimineața zilei de 13 iunie pompierii au reușit pomparea apei din șase gospodării afectate.

În urma intemperiilor nici o persoană nu a avut de suferit. Prejudiciile urmează a fi estimate de Comisiile pentru situații excepționale care funcționează la fața locului.

Foto: dse.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x