Grupul parlamentar Pro Moldova solicită Guvernului să ofere măști gratuite tuturor cetățenilor

Fosta Ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, care face parte din grupul parlamentar Pro-Moldova, dar și toți membrii grupului, solicită Guvernului să ofere măști gratuite tuturor cetățenilor.

Parlamentara a postat pe o rețea de socializare un mesaj dur la adresa guvernării actuale.

„La început, le-au contestat cu vehemență și au luat în derâdere oamenii care le purtau în locuri publice. Ne arătau exemple clare cum NU le purtau nici ei. Lor li se permitea și fără mască, și cu halatul pe dos, și la plimbare pe timp de carantină, și multe altele… Apoi ei s-au răzgândit și le-au declarat obligatorii pentru toși. Și peste tot.”

„Măștile de unică folosință, costau înainte de pandemie, în jur de 1,5 lei. Astăzi ajung să coste 8 – 10 lei, iar oamenii trebuie să cumpere câte 3 – 4 pe zi, pentru că eficiența lor durează numai patru ore. Un vânzător de la piață sau un șofer de troleibuz, un pensionar care iese la cumpărături, un părinte care nu a avut venit ultimile trei luni, ei trebuie să scoată zilnic câte circa 30 de lei, doar pentru măști. Și dacă nu are bani, voi îi amenințați cu amenda? Oamenii nu au bani pentru ele, ei cumpără o mască de unică folosință și o poartă două – trei săptămâni. Așa încercați voi să opriți virusul? Și încă mai acuzați populația că din cauza lor sunt pline spitalele?”, a scris Glavan pe Facebook.

Astfel, grupul parlamentar Pro Moldova solicită Guvernului să ofere măști gratuite tuturor cetățenilor, iar persoanelor din grupa de risc să le fie aduse la domiciliu.

„Toate instituțiile publice care au ghișee, săli de audiență, judecătoriile, inspectoratele de poliție, policlinicile… toate trebuie să aibă, la intrare, măști gratuite. Același lucru trebuie organizat la intrarea în oricare edificiu sau spațiu public deschis. Grupurile de risc trebuie să primească aceste măști la domiciliu, la fel și funcționarii publici care au contact zilnic cu cetățenii”, a mai adăugat Glavan.

Amintim că premierul Ion Chicu a anunțat la ultima ședință a Guvernului, că începând cu ziua de luni, purtarea măștilor în locurile publice deschise devine obligatorie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x