O asistentă însărcinată în nouă luni îngrijește pacienți cu coronavirus

„Opriți propaganda” este îndemnul chinezilor infuriați după ce a fost publicată o înregistrare video cu o asistentă însărcinată care tratează pacienți într-un spital din Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, relatează BBC.

Înregistrarea difuzată de televiziunea CCTV o prezenta pe asistenta Zhao Yu, însărcinată în nouă luni, ca pe o eroină.

Spitalul a fost criticat însă aspru pe rețelele sociale pentru că i-a permis asistentei să lucreze într-un mediu considerat extrem de contagios. Mai mulți utilizatori spun că femeia este folosită ca „instrument de propagandă”.

Peste 2.200 de persoane au murit acum din cauza coronavirusului din China, majoritatea deceselor întegistrându-se în Wuhan, capitala provinciei Hubei. Doar în China au existat peste 75.000 de cazuri de infectare.

Înregistrarea o arată pe Zhao Yu mergând prin spital, echipată cu un costum de protecție. Vizitează pacienți, inclusiv unul care este trimis apoi în sectorul celor cu febră. În videoclip se aude cum acesta în spune asistentei să nu mai lucreze, pentru că este „periculos”.

Zhao Yu recunoaște că familia ei se opune să lucreze în continuare, dar adaugă că speră să își facă datoria în lupta împotriva virusului.

Dar reacțiile pe rețelele sociale nu au fost cele așteptate. Mulți au acuzat televiziunea de stat că face propagandă.

„Putem opri toată această propagandă? Cine a luat decizia că acest videoclip este în regulă? Femeile însărcinate nu ar trebui să fie în prima linie”, a scris un utilizator.

„Ce este acesta, un spectacol cu scop politic? Nu trimiteți o femeie însărcinată în nouă luni să facă acest lucru”, a comentat un alt utilizator.

„Cred că acest mesaj care pledează orbește ca femeile să lupte în primele linii, indiferent de starea lor de sănătate, este într-adevăr problematic”, a scris alt utilizator.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x