Cazul bebeluşului ucis la Sângerei printr-un ritual de exorcizare, pe masa procurorilor

Detalii înfiorătoare în cazul bebeluşului de 4 luni din raionul Sângerei ucis luna trecută în chinuri groaznice în timpul unui ritual de exorcizare.

Bebeluşul a murit în 10 mai, iar oamenii legii au presupus iniţial că tragedia s-a produs după ce bunica i-ar fi făcut masaj la cap. Procurorii au aflat cu stupoare că de fapt situaţia era cu totul alta, notează publika.md.

Bunicul micuţului a povestit că bebeluşul ar fi fost omorât de bunică şi mamă în timpul unui ritual, informaţie confirmată ulterior şi de oamenii legii. Cele două femei au fost internate o perioadă la psihiatrie şi au fost trimise acum acasă în aşteptarea rezultatelor.

Tatăl copilului spune că a vorbit la telefon cu soţia şi aceasta i-ar fi spus cum s-au petrecut faptele. Din spusele femeii, pe masa de lângă icoană au pus busuioc, o farfurie cu făină, o candelă şi un vas cu agheasmă. Micuţul era ţinut în braţe de bunica aşezată pe canapeaua din spatele mamei, care a stat toata ziua in genunchi, în faţa icoanei, citind o biblie.

„O spus că mama ei s-a făcut în alt om, alt glas. Ea auzea copilul răcnind, dar avea frică să se întoarcă să vadă ce e cu copilul.”

Tatăl micuţului refuză să se întoarcă la soţie deoarece se teme pentru viaţa celui de-al doilea copil. Când a fost luată de poliţişti, femeia spunea că şi fiica ei e posedată şi trebuie tratată. Bărbatul spune că o va lăsa pe soţie să îşi vadă fiica doar în prezenţa lui.

„Ea e mică, şi nu înţelege. Dar i-am explicat că frăţiorul nu o să mai vină. Despre mama ea a văzut când a luat-o ambulanţa. Şi zice că este la doctor, la spital. Ea se teme de mama. Zice că se teme, dar tot îi este dor de mama”, a spus tată copilului.

Rezultatele expertizei psihiatrice sunt aşteptate la sfârşitul lunii, iar medicii vor stabili dacă femeile aveau discernământ.

„În funcţie de asta, vor fi planificate acţiunile de urmărire penală în continuare. Ele au fost recunoscute în calitate de bănuit. Însă la moment au refuzat să facă careva declaraţii. Deci s-au folosit de dreptul lor procesual”, a zis Marian Ramaşcan, procuror. 

Am vrut să aflăm dacă femeile sunt supravegheate de poliţie în această perioadă, dar ofiţerul de presă al Poliţiei Sângerei, Ina Moscaliuc, ne-a cerut o solicitare scrisă.

Sursa: publika.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x