Un bărbat din Ucraina a venit să-și caute vacile pierdute în Republica Moldova

Un bărbat în vârstă de 58 ani, locuitor al satului Dănceni (Ucraina), a pierdut două vaci din cireadă, și a venit să le caute în Republicii Moldova.

Incidentul s-a produs în seara zilei de marți, 16 iunie, în jurul orei 21.10. Polițiștii de Frontieră din satul Volintiri au observat o persoană care alearga spre linia frontierei de stat, din localitatea ucraineană Dănceni spre satul Ștefănești din Repiblica Moldova.

La aproximativ 700 metri de la linia frontierei moldo-ucrainene, echipa mobilă a reținut bărbatul. Fiind interogat, acesta a declarat că este văcar în satul vecin și a pierdut două vaci din cireada sa, iar după cum nu aveau unde să plece în altă parte, a decis să le caute în direcția Republicii Moldova.

Urmare a faptului declarat, polițiștii de frontieră au început cercetările în cadrul procesului penal, intentat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

La scurt timp, ofițerii de urmărire penală au stabilit că un alt văcar din satul Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, a alăturat vacile pierdute la cireada sa, fără a anunța organele de drept.

Bărbatul din țara vecină a fost predat părții ucrainene în după amiaza zilei de ieri, iar pe numele cetățeanului moldovean, la care s-au depistat bovinele pierdute, este pornit un proces penal pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x