Un bărbat din Edineț riscă amendă penală după ce a scos din buzunar 170 euro pentru un act falsificat

Necesitatea de a obține un post de muncă în Franța, l-a determinat pe un bărbat în vârstă de 29 ani, originar din raionul Edineț, să-și perfecteze prin intermediari, cartea de identitate românească. Planul bărbatului a fost dat peste cap de Poliția Frontierei.

Incidentul s-a înregistrat în seara zilei de 17 iunie, pe sensul de ieșire din țară.

În timpul controlului de frontieră în geanta de mână a conaționalului a fost depistată o carte de identitate, care ar fi emisă de autoritățile române. Polițistul de frontieră a observat indici necaracteristici asupra actului, iar la examinarea acestuia, cu ajutorul tehnicii din dotare s-a confirmat lipsa elementelor de protecție.

Tânărul a recunoscut că în luna februarie a acestui an și-a perfectat cartea de identitate prin intermediul unui necunoscut contra sumei de 170 de euro. Scopul a fost de a reuși să semneze un contract de muncă pe teritoriul Franței.

Bărbatul și-a continuat călătoria după ce pe numele său a fost întocmit un procesul verbal de constatare a ilegalității, iar documentul a fost remis către laboratorul tehnico-juridic.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x